Actueel

22 JUNI 2017 - Dossier: jihadist van Brussel-Centraal Oussama Zariouh (36 jaar, Marokkaan)

Jarenlang reeds toonde hij via Facebook sympathie voor sharia en jihad-terreur

Jihadwatcher Peter Velle pluisde uit wat de overheid blijkbaar jarenlang niet zag: dat moslimterrorist uit Molenbeek Oussama Zariouh via zijn Facebookaccount sympathieën uitte voor de fundamenten van de islamitische leer, de sharia, de jihad en bekende en populaire islamitische haatpredikers die deze hatelijke en gewelddadige ideologie verheerlijken.

Zo spotte Oussama Zariouh in 2015 met de moordende jihad-aanslag op de redactie van Charlie Hebdo:

Ook was hij bevriend met een salafistische prediker uit Brussel, Abdelaziz Alcabir, die tot de entourage behoorde van onder meer de beruchte Borgerhoutse jihadpreker Tarik Chadlioui (alias ‘Tarik Ibn Ali’). Door buitenlandse veiligheidsdiensten wordt Chadlioui beschouwd als de mentor van IS-jihadist Omar Mostefai, die zichzelf opblies in de Parijse Bataclan. Momenteel maakt Chadlioui een Ramadan-tournee langs verschillende moskeeën in ons land.

Verder was Zariouh fan van de veroordeelde Marokkaanse jihadprediker Omar El Haddouchi, die is veroordeeld tot 30 jaar cel voor zijn rol in de jihad-aanslagen van mei 2003 in Casablanca (45 doden). Hij wordt door de Spaanse veiligheidsdiensten beschuldigd van het ronselen van jonge jihadstrijders.

Tot slot was Zariouh ook fan van sjeik Mishari Rashid Alafasy uit Koeweit (groen omcirkeld op de screenshot) en de populaire prediker Mohamed Al-Arefe (ook: Al-Arifi) uit Saoedi-Arabië (geel omcirkeld op de screenshot). Dat zijn allebei jihadpredikers die meermaals in België (Brussel) kwamen. Alafasy is bekend van zijn haat- en geweldsoproepen tegenover de joden (zo verheerlijkte hij de verwoestende branden die Israël een tijd geleden troffen). Al-Arefe vindt dat je vrouwen wel mag slaan maar niet te hard en niet in het gezicht, want kamelen en ezels sla je toch ook niet op hun kop. Hij meent dat de islam geen minimumleeftijd kent voor het sluiten van huwelijken, die was er namelijk ook niet ten tijde van de islamitische profeet Mohammed. Al-Arefe roept ook op tot jihad-terreur tegen Israël. Nog meer ‘tolerantie’ tegenover de Joden is te zien in deze clip. Verder roept Al-Arefe op tot gewapende jihad in Syrië, moedigt hij moslimjongeren aan om voor Islamitische Staat te strijden en wenst hij overal de sharia of islamitische wet in te voeren.

 

Terug naar Actueel.